Dialoog op de werkvloer

Dialoog op de werkvloer

Samen denken levert nieuwe inzichten op

Om goed samen te kunnen werken is wederzijds begrip een voorwaarde. Dit begrip ontstaat door goed te luisteren en je te verplaatsten in het standpunt van een ander.  Echt luisteren is nog niet zo gemakkelijk want het vraagt om een open hart en geest waarin ruimte is voor de ander. Ook moet je naar jezelf durven en willen kijken. Je kunt mij benaderen voor het op gang brengen van de dialoog in jouw organisatie. Ik bied trainingen en ik begeleid intervisiebijeenkomsten.

Begeleide intervisie

Wil je effectiever samenwerken én casuïstiek diepgaand bespreken? Dan is begeleide intervisie een goed middel om dit doel te bereiken. Door mijn jarenlange ervaring in het HBO heb ik diverse methoden in mijn rugzak die ik in kan zetten.

Dialoogtraining

Lekker een dag aan de slag met gesprekstechnieken of nu eindelijk eens dat ene thema goed verkennen? Wil je een grote groep met elkaar in gesprek brengen of een klein team? Voor elke situatie bied ik de juiste aanpak.

Moreel beraad

Bij de begeleiding van cliënten en in de samenwerking met collega’s heb je regelmatig te maken met morele vragen. Moreel beraad is een beproefde methode om in gesprek te gaan over dergelijke vragen. Deelname aan een morel beraad helpt je om zicht te krijgen op jouw eigen waarden en die van je collega’s. Het biedt handvatten om het professionele handelen te onderbouwen en te verantwoorden. Ook wordt de creativiteit van de groep aangeboord om nieuwe of andere oplossingen voor praktijkproblemen te bedenken.

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van moreel beraad op de werkvloer. Moreel beraad wordt door professionals als een zinvolle en verbindende manier van overleg ervaren.  Ik heb onderzoek gedaan naar moreel beraad en hierover gepubliceerd. Ook heb ik verschillende methoden voor morele reflectie ontwikkeld. Graag verwijs ik je voor meer informatie naar mijn Linkedinprofiel die te bekijken is via deze pagina.